Alle hersentumor informatie

          

Is het een hersentumor symptoom?

hersentumor symptomen klachten verschijnselen vragenDagelijks bezoeken duizenden mensen onze site met de vraag of een bepaalde gezondheidsklacht een hersentumor symptoom kan zijn. Met name bij hoofdpijn flitst die gedachte bij vele door het hoofd. Onze hersenen behoren tot onze belangrijkste organen. Zij sturen al ons doen en laten aan. Een tumor in ons centrale zenuwstelsel kan werkelijk alles verwoesten. Niet alle hersentumoren zijn een vorm van kanker, maar de tumor soorten die dat wel zijn maken dat hersentumoren de kankersoort is waarbij de meeste patiënten overlijden. Bij kinderen vormt hersentumoren zelfs de kanker soort waaraan de meeste kinderen overlijden. De meeste andere vormen van kanker komen vaker voor, maar veel van die patiënten sterven er niet aan.

Angst voor een hersentumor

Gezien het dodelijke karakter is het dus niet gek dat veel mensen bang zijn om bij de één op de 200 mensen te horen die in hun leven met een hersentumor te maken krijgen. Maar de angst gaat dieper, zeker als er bij die hersentumor sprake is van kwaadaardigheid in de vorm van kanker.

Waarin verschilt een hersentumor van andere kanker tumoren?

Dit komt vooral omdat hersentumoren een ziekte is die niet alleen je vitaliteit aantast. Een hersentumor gaat veel verder. Dit werd eens als volgt verwoord door Klaske Hofstee.

"Onze hersenen beheersen elk aspect van wie we zijn, wat we denken en wat we voelen. Daarnaast coördineren de hersenen alles wat we doen. Alle kankersoorten kunnen invloed hebben op iemand zijn psychisch functioneren, maar een hersentumor is de enige vorm van kanker die door hun locatie in de hersenen een direct effect kunnen hebben op iemands persoonlijkheid en dat is meestal niet een positieve verandering."

De mate waarin soort zaken optreden kan per patiënt sterk verschillen. In een schaal van nauwelijks merkbaar tot totaal onherkenbaar. Hersentumoren kunnen werkelijk alles overhoop halen. Zelfs goedaardige hersentumoren kunnen je leven totaal op zijn kop zetten met zaken als blindheid of erger. De kwaadaardige vormen van hersenkanker (GBM) zal iemand die zich de dag voor diagnose nog gezond voelde gemiddeld binnen 15 maanden doden.

Het goede nieuws is echter dat in veruit de meeste gevallen de klachten waarmee men tobt geen signalen van een hersentumor betreffen. Door via ons Hersentumor Informatiecentrum zoveel mogelijk informatie over de symptomen te geven hopen wij zo snel mogelijk de angst dat iemand een hersentumor kan hebben weg te nemen. Via onderstaande links kan snel heel veel informatie verkregen worden. Mocht je daarna nog twijfelen of je een hersentumor heb, aarzel dan niet om daarover met je huisarts in gesprek te gaan. Ook daarvoor zullen we, via de artikelen op deze websites, zoveel mogelijk tips geven.

Hersentumor symptomen volwassenen

 Begin met verder lezen over dit onderwerp in ons artikel "Symptomen, klachten en verschijnselen hersentumor".

Hersentumor symptomen kinderen

 Het beste beginpunt over hersentumor symptomen bij kinderen is ons artikel "Klachten en symptomen bij kinderen met een hersentumor".

Hersentumor symptomen bij (huis)dieren

Als je trouwe viervoeter ziek wordt met verschijnselen die een hersentumor doen vermoeden dan is dat verschrikkelijk. Of het nu een kat of een hond is het beste beginpunt over deze aandoening en symptomen bij dieren is ons artikel "Hersentumoren bij dieren".

 

 

 

Pin It