Alle hersentumor informatie

          

Een hersentumor diagnose, wat nu?

diagnose hersentumor wat nu

Dit artikel is bedoeld om mensen, die net gehoord hebben dat ze een hersentumor hebben, snel wegwijs te maken in de nieuwe zaken die ze daarmee op hun pad hebben gekregen.

Als je, meestal van de één op de andere dag, te horen krijgt dat je een hersentumor diagnose hebt, staat je wereld op zijn kop. In de meeste gevallen is het voor de patiënt een grote schok waar men totaal niet op voorbereid was. Er zullen vaak enorm veel emoties door je heen gaan zoals verdriet, angst, boosheid en onzekerheid.

Veel patiënten kunnen dit slechte bericht niet meteen goed bevatten omdat ze nog niets voelen of merken. Het lijkt dan dat de ziekte iemand anders overkomt of dat er een enorme vergissing door de dokters is gemaakt. Het echte besef komt vaak later en de eerste weken en vaak ook maanden na de diagnose zijn dan moeilijk en verwarrend.

Wanneer het eenmaal goed doorgedrongen is komen er vaak heel veel vragen. Belangrijke vragen over de kans op genezing. De doktoren zullen de patiënt overspoelen met nieuwe informatie en vergeet daarbij niet dat iedere situatie uniek is en doktoren ook niet de wijsheid in pacht hebben. Toch is er heel veel informatie over hersentumoren. Nu de dokter gezegd heeft om wat voor soort hersentumor het gaat en de locatie van de tumor, kan de patiënt zich zijn nieuwe situatie gaan eigen maken. Middels dit deel van deze website willen we hersentumor patiënten zoveel mogelijk helpen in de periodes en onderzoeken die gaan komen.

Als je een diagnose hersentumor hebt gekregen zet dat vaak alles in een ander daglicht. Iedereen gaat daar anders en op zijn eigen manier mee om. Belangrijk blijft goed contact hierover met je naaste omgeving, maar er zijn ook heel veel professionele hulpverleners op dat gebied. Daarnaast proberen we deze website zo compleet mogelijk te houden zodat een patiënt ook in een latere fase hier altijd terug kan komen voor de dan actuele en benodigde informatie.

Ondersteuning

Het verdere traject

In de hieronder staande links vinden patiënten heel veel informatie over de volgende onderwerpen:


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It