Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor behandeling bij een kind

behandeling hersentumor kindNa het stellen van ene diagnose zal er door de behandelende arts, veelal een neuroloog, een behandelplan voor het kind worden gemaakt. In dat plan wordt bepaald hoe de behandeling er uit zal gaan zien. De behandeling van een hersentumor bij een kind volgt indien mogelijk de (inter)nationale afspraken die daarover gemaakt zijn door de beroepsgroepen. Voor het opzetten en onderhouden van deze algemene behandel beleidsplannen zijn in Nederland binnen het SKION (Stichting Kinderoncologie Nederland) diverse (multidisciplinaire) commissies werkzaam. In deze commisies zijn een groot aantal specialisten uit de diverse kinderoncologische centra actief.

De meest gebruikte behandelingen bij hersentumoren bij kinderen zijn:

Het behandelplan van een hersentumor bij kinderen bestaat doorgaans uit één of meerdere van deze drie verschillende onderdelen. Een operatie wordt uitgevoerd door een neurochirurg. Indien er voor bestraling gekozen wordt vind daarvoor een doorverwijzing naar een radiotherapeut plaats. Chemotherapie, medicijnen die de celdeling remmen en ook eventuele ander medicatie, wordt doorgaans voorgeschreven door de kinderoncoloog. Daarnaast zijn er op de achtergrond nog andere medische specialisten betrokken die samen met bovengenoemde specialisten meestal wekelijks een Multi-disciplinair overleg (MDO) hebben waarin ze de voortgang en het behandelplan evalueren.

De volgorde van de toepassing van de drie hoofdbehandelingen bij een kind met een hersentumor verschilt bij de diverse typen hersentumoren. Daarnaast is er nog een optie, namelijk bij een klein deel van de hersentumoren bij kinderen wordt een periode afgewacht voordat een behandeling van start gaat. Direct ingrijpen lijkt in dat geval dan nog niet nodig.

Lees meer over hersentumor behandelingen bij kinderen in de onderstaande artikelen:

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It