Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor soorten

Hersentumor informatieIn onze hersenen kunnen overal hersentumoren ontstaan. Sommige soorten vormen zich vooral op zeer jonge leeftijd. Deze hersentumoren bij kinderen worden soms pas op latere leeftijd ontdekt. De meeste tumoren zijn de hersentumoren bij volwassenen. Soms is er sprake van kanker maar het kunnen ook andere gezwellen zijn. Hersentumoren zijn over het algemeen gezellen die door een overmatige celdeling ontstaan. In het totaal zijn er meer dan 140 verschillende hersentumor soorten.

Hersentumoren kunnen op verschillende manieren verdeeld worden in soorten. Zo is er een verdeling in goedaardige en kwaadaardige tumoren. Een ander belangrijk onderscheid zijn de primaire hersentumoren en de secundaire hersentumoren, ook wel metastasen genoemd.

In de medische wereld worden al die tumoren geclassificeerd. Al jaren lang hanteert men wereldwijd de WHO-hersentumor classificatie, welke op initiatief van Stichting STOPhersentumoren.nl zeer diep is uitgewerkt en over de hele wereld gebruikt wordt.

Meest voorkomende hersentumoren bij volwassenen

Bij volwassen hersentumor patiënten kennen we de volgende groepen:

Meest voorkomende hersentumoren bij kinderen

Bij kinderen kennen we de volgende groepen primaire hersentumoren:

Sommige tumoren zijn goedaardig. Dat betekent dat ze niet doorgroeien in de omgeving en niet in het lichaam uitzaaien. Kwaadaardige tumoren kunnen wel in het omliggende weefsel ingroeien en ook uitzaaien. In onze hersenen kunnen zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren ontstaan. De kwaadaardige tumoren in de hersenen geven echter meestal geen uitzaaiingen. Hersentumoren kunnen aanleiding geven tot verstoorde hersenfuncties. Gebruik het menu of de zoekfunctie voor meer informatie over dit onderwerp.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It