Alle hersentumor informatie

          

Symptomen hersentumor hond

hersentumor hond symptomenOok onze trouwe viervoeters, honden, kunnen een hersentumor krijgen. De kans daarop is ongeveer gelijk als die bij mensen. Krijgt een hond cognitiever problemen dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Als er sprake is van een hersentumor dan zijn de meest voorkomende symptomen:

  • epilepsie(verschijnselen)
  • scheve kopstand
  • zwabberend lopen
  • blindheid

Is hersentumor genezing bij honden mogelijk?

De genezingskans van een hersentumor bij honden is zeker niet groter dan bij mensen. Toch worden er om dezelfde redenen vaak behandelingen opgestart. Soms kan met medicatie een nog levensverlening bereikt worden. Dit kan zeer waardevol zijn om een waardig afscheid te nemen. Bij bepaalde tumoren die gunstig liggen is soms chirurgie mogelijk. Zo'n chirurgische ingreep wordt dan vaak gevolgd door bestraling. Ook kan in overleg met de dierenarts besloten worden alleen voor bestraling kiezen.

Verhoogd risico

Bij sommige rassen (zoals boxers) wordt vaker dan normaal een diagnose hersentumor vastgesteld. Toch is ook hier net als bij mensen bijna nooit een specifieke oorzaak aan te wijzen.

Dierenziekenhuizen

Naast dierenartsen en dieren privéklinieken zijn er ook Universitaire Dierenziekenhuizen. Bij het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht kom je dan al gauw bij het Kankercentrum voor Dieren uit. Daar wordt ook continue onderzoek gedaan naar behandeltechnieken voor hersentumoren. Welke ook specifieke kennis voor de behandeling van hersentumoren bij mensen kunnen opleveren.

Voor de behandeling van hersentumoren bij honden wordt verwezen naar het artikel "Hersentumoren bij dieren".


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It