Alle hersentumor informatie

          

Huisarts en neuroloog

huisarts neuroloog hersentumorHet stellen van de diagnose hersentumor is meestal niet zo eenvoudig. Een huisarts ziet maar een paar (1 a 2) keer in zijn of haar carrière een patiënt met een hersentumor. De meeste mensen met hoofdpijn hebben gelukkig geen hersentumor. Wanneer iemand echter over hoofdpijn klaagt die daar nooit eerder last van had en wanneer er bovendien sprake is van misselijkheid, braken of uitvalverschijnselen, of opeens epilepsie krijg zonder voorgeschiedenis kan nader onderzoek gerechtvaardigd zijn.

De symptomen en klachten van een patiënt met een hersentumor nemen in het algemeen geleidelijk toe in de tijd, naarmate de hersentumor zich verder ontwikkelt. Zoals hierboven al gezegd kunnen daarbij ook epileptische aanvullen voorkomen. Deze aanvallen zijn acuut, vaak kortdurend en van voorbijgaande aard maar kunnen door de groei van de tumor steeds vaker gaan terugkomen. Neurologische uitval, hoe subtiel ook, kan bij een hersentumor passen. Alarmerende symptomen zijn daarbij: een verlaagd bewustzijn, nieuwe zeer ernstige hoofdpijn en ernstige neurologische uitval.

De huisarts zal een patiënt, waarbij hij een hersentumor vermoedt, in het algemeen verwijzen naar de neuroloog in het ziekenhuis. In het gesprek van de neuroloog met de patiënt wordt uw ziektegeschiedenis verder uitgediept. Dit wordt gevolgd door lichamelijk onderzoek. Daarnaast heeft de neuroloog beschikking over aanvullende technieken die snel uitsluitsel geven over de aan- of afwezigheid van een hersentumor.

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It