Alle hersentumor informatie

          

Overige hersentumor behandeling

Soms is het als patiënt goed om nog wat verdere te kijken alvorens de behandeling te starten. Dit verder kijken en informeren hoeft geen wijziging teweeg te brengen maar kan ook alleen even helpen om een beter beeld en gevoel te krijgen bij de voorgestelde behandeling van de huidige behandelende arts.

Een hersentumor second opinion

hersentumor second opinionSecond opinion (tweede mening): Veel patiënten willen meer zekerheid hebben over de beste behandeling in hun geval. Een tweede mening is een goed recht van een patiënt en er wordt, zeker bij ernstige aandoeningen, regelmatig gebruik van gemaakt. De ‘second opinion’ wordt meestal vergoed door de verzekeraar. Bespreek dit  met uw behandelend arts en met uw huisarts. De te raadplegen arts heeft immers alle voorgaande gegevens nodig, en zal dus informatie willen opvragen bij uw eerdere behandelaar.

Iedere hersentumor en iedere patiënt is uniek. Het is dus belangrijk dat er de juiste keuze wordt gemaakt door de arts en door de patiënt. Het al dan niet kiezen voor een operatie, chemokuur of radiotherapie traject is en blijft een keuze van de patiënt. U kunt daarom bij een hersentumordiagnose ook een second opinion aanvragen. Om te helpen bij de juiste keuze van behandeling of om te toetsen of de specialisten over het behandeltraject hetzelfde denken. Hieronder treft u de sites van Hersentumorexpertisecentra aan voor het aanvragen van een second opinion.

VUmc Amsterdam  ErasmusMC Rotterdam  /  UMCU Utrecht

Behandeling in het buitenland

Kan ik in het buitenland beter behandeld worden is een vraag die veel hersentumor patiënten zich afvragen. Op Internet staan veel uitzonderlijke en experimentele behandelingen die alleen in het buitenland worden gegeven. Voor sommige mensen is het belangrijk deze mogelijkheden ook even daadwerkelijk te onderzoeken. Slechts zelden worden deze buitenlandse behandelingen vergoed door de verzekeraar. Wij adviseren dit in ieder geval ook met uw behandelend arts te bespreken. Hij of zij kan u helpen bepalen of een bepaalde behandeling betrouwbaar en zinvol is. Veel van deze behandelingen vallen in Nederland onder de noemer Alternatieve behandelingen. Voor meer informatie daarover lees ons artikel Alternatieve hersentumor behandelingen


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It